Vaikų plaukimo stovykla baseine „Dainava”

Birželio 19-23 dienomis, baseine „Dainava“ vyko pirmoji šios vasaros vaikų plaukimo stovykla.

Stovyklos metu buvo koncentruojamasi į plaukimo mokymą bei jau turimų plaukimo įgūdžių gerinimą, tačiau taip pat nebuvo pamirštas ir vaikų stovykloms būdingas bei energingų jaunuolių taip laukiamas pramogų elementas. Plaukimo instruktorės E. Martišiūtė ir G. Brovkaitė visos stovyklos metu užtikrino, kad vaikai ne tik įgytų pagrindines, mokymuisi taisyklingai plaukti reikalingas žinias ir įgūdžius, tačiau ir nuotaikingai bei, žinoma, sportiškai praleistų pirmąsias savo vasaros atostogų dienas.

Stovyklos dalyvių veiklos prasidėjo nuo supažindinimo su plaukimo sportu, plaukimo instruktažo apie tai, kaip saugiai elgtis vandenyje ir prie vandens telkinių. Vėliau sekė pirmosios plaukimo treniruotės, kurių metu, atsižvelgiant į vaikų turimus plaukimo gebėjimus, plaukimo instruktorės nuosekliai mokė vaikus taisyklingai plaukti, o labiau pažengusiems stovyklos dalyviams padėjo tobulinti jau pažįstamas plaukimo technikas.

Nepaisant pakankamai trumpos pirmosios stovyklos trukmės, stovykloje apsilankę vaikai spėjo sužinoti ne tik apie plaukimo naudą, jo teikiamą džiaugsmą bei apie įvairius plaukimo būdus, bet ir sugebėjo nors kiek pagerinti savo plaukimo įgūdžius. Galima įsivaizduoti, koks džiaugsmas užplūsta jaunąjį plaukiką, kai su kiekviena treniruočių diena pavyksta nuplaukti vis daugiau, vis taisyklingiau, o kartais – pagalbinių pripučiamų plaukimo priemonių reikia vis mažiau ir mažiau.

O kad per visą savaitę vykstančios plaukimo treniruotės nespėtų išvarginti ar pabosti, plaukimo instruktorės, buvusios ir draugavusios su vaikais visos stovyklos metu, pasirūpino, jog vaikai išbandytų įvairių, skirtingus įgūdžius formuojančių veiklų ir po aktyvios dienos su savimi išsineštų tik pačius smagiausius įspūdžius.

Jaunieji stovyklos dalyviai turėjo laiko spręsti įvairius galvosūkius, apie plaukimą mokytis per įvairias žodžių dėliones ar piešimą. Taip pat buvo vykdomos ir aktyvios veiklos – žaidimai sporto salėje, estafetės, kurių metu vaikai galėjo mokytis komandinių įgūdžių. Tokios komandinės veiklos padėjo vaikams geriau susipažinti, susiburti bendram tikslui ir stovyklos metu plėsti savo draugų ratą. Taigi, stovyklos metu buvo lavinami tiek fiziniai, tiek kognityviniai bei socialiniai vaikų įgūdžiai.

Plaukimo instruktorių teigimu, žvelgiant į stovyklos veiklų įvairovę, vaikams bene vienbalsiai labiausiai patiko plaukimo treniruotės. Šiai nuomonei antrina ir vaikų tėveliai, kurie, stebėdami džiaugsmingas vaikų emocijas po kiekvienos stovyklos dienos, galėjo patvirtinti, jog vaikams stovykla išties patinka ir, svarbiausia, teikia didelę naudą žengiant pirmuosius žingsnius ir atliekant pirmuosius grybšnius plaukimo sporte.

 

Kauno plaukimo mokyklos baseino „Dainava“ plaukimo instruktoriai ir treneriai jauniesiems plaukikams linki aktyvios, sportiškos bei nuotaikingos vasaros ir kviečia vasaros pramogas pratęsti vaikų plaukimo stovykloje rugpjūčio mėnesį!

Kviečiame registruotis į stovyklą:

-rugpjūčio 7-11 d.

-rugpjūčio 14-18 d.

-rugpjūčio 21-25 d.

Daugiau informacijos: dainava@swim.lt, +370 698 84397