Lietuvos sporto apdovanojimai 2021

2021-iesiems skaičiuojant paskutines dienas, Vilniuje pagerbti geriausi Lietuvos sportininkai. Po metų pertraukos sugrįžo prestižiniai Lietuvos sporto, kuriuose skambėjo ovacijos olimpinio ir paralimpinio sporto atletams, jų treneriams.

Geriausiu paralimpinio sporto „Metų treneriu“ įvertintas plaukimo treneris Ramūnas Leonas. Plaukimo specialistas iš Kauno pasiekė pačių aukščiausių rezultatų su savo auklėtiniu Edgaru Mataku. Ramūno Leono treniruojamas neregys plaukikas šiais metais iškovojo Tokijo vasaros paralimpinių žaidynių bronzos medalį, o prieš tai Europos čempionate nuskynė net tris auksinius apdovanojimus. R. Leoną apdovanojo fizikas, habilituotas fizinių mokslų daktaras Jūras Banys. „Trenerio misija – kaip mokslinio vadovo: jis turi suformuluoti užduotį, iškelti tikslus ir jei viską daro teisingai, jo mokiniai pasiekia aukštumų. Niekas geriau už mokslininkus nesupranta, kaip jaučiasi sportininkai“, – sakė J. Banys.  „Ačiū už apdovanojimą, jis man labai daug reiškia“, – dėkojo R. Leonas.

Ovacijos skambėjo ir Lietuvos parolimpiniam plaukikui Edgarui Matakui, jis apdovanotas kaip „Metų sportininkas“. Kaunietis Tokijo vasaros paralimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalį, plaukdamas 50 metrų laisvu stiliumi ir užėmė 5 vietą 100 metrų krūtine rungtyje. Regėjimo negalią turintis kaunietis 2021 m. Europos žmonių su negalia plaukimo čempionate iškovojo net tris auksinius apdovanojimus – 50 ir 100 metrų laisvu stiliumi bei 100 metrų krūtine. E. Mataką pasveikino LPAK prezidentas M. Bilius. „Šis apdovanojimas nuspalvina visą mano kolekciją. Esu dėkingas“, – sakė E. Matakas.

Didžiuojamės bei sveikiname trenerį Ramūną Leoną bei jo auklėtinį Edgarą Mataką. Tvirta valia, kryptingas darbas bei koncentracija – tai tiesiausias kelias į sėkmę! Linkime nuskinti dar ne vieną pergalę bei užlipti 2024 metais ant aukščiausio paralimpinio laiptelio! 

📷 Nuotraukos Manto Gudzinevičiaus 👇