FINA AQUA DIENA

FINA (Tarptautinė vandens sporto šakų federacija) tradiciškai nuo 2016 metų kasmet kviečia savo nares prisijungti prie iniciatyvos padrąsinti ir paskatinti žmones iš viso pasaulio kuo daugiau laiko praleisti vandenyje – baseinuose, upėse, ežeruose ar atvirose jūrose ir didinti sąmoningumą apie mokėjimo plaukti būtinybę.

Lietuvos plaukimo federacija tęsia prieš tris metus Lietuvoje pradėtą FINA Aquatics renginių tradiciją ir šiemet vėl kviečia visus vandens pramogų mėgėjus ir pradedančiuosius besibaigiančią vasarą palydėti Aquatics dienos renginiuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje rugpjūčio 28-29 dienomis.

Lietuvoje paplitęs požiūris, kad vandens sporto šakos (Aquatics) yra vien tik aukšto mkeistriškumo siekimas, dalyvavivas varžybose ir medalių laimėjimai. Tačiau pirmiausia plaukimas yra fizinis žmonių aktyvumas, o mokymasis plaukti – gyvybiškai svarbaus įgūdžio ugdymas, kuris yra būtinas kiekvienam žmogui. Lietuvos plaukimo federacijos strateginis tikslas– suburti 100 tūkst. žmonių apimančią stiprią plaukimo bendruomenę.

 

2021-08-28, Kaunas

Rugpjūčio 28 dieną, šeštadienį, nuo 11 valandos ryto, Kauno plaukimo mokyklos baseine „Vilija“ (Demokratų g. 34, Kaunas) susirinkę šventės dalyviai taip pat stebės programą, kurios metu tiek vaikai, tiek ir suaugusieji susipažins su vandens sporto šakomis bei saugaus elgesio taisyklėmis atviruose vandens telkiniuose. Dalyviai renginio metu sužinos, kur galima saugiai ir profesionaliai mokytis plaukti ar kultyvuoti kitas vandens sporto šakas. Visi norintieji turės galimybę gyvai užduoti klausimus Lietuvos plaukimo rinktinės nariams, sudalyvauti jų vedamoje mini plaukimo treniruotėje ar pasivaržyti 2 x 50 m plaukimo laisvuoju stiliumi estafetėje. Renginio svetainė: https://swim.lt/ Registracija

FINA-AQUA-diena-Nuostatai